Gypat Pex-Al-Pex nga Tiemme janë gypa shumështresor me shtresë të aluminit mes dy shtresave të plastikës mes shtresave janë dy shtresa të ngjitësit.

Ky lloj i gypave është shumë i qëndrueshëm ndaj temperaturës dhe presionit të lartë në krahasim me gypat e mëhershëm nga plastika dhe është më i lehtë për tu përdorur se gypat e metaltë.

Këta gypa mund të porositen me izolim të vetin dhe pa izolim

Dimensionet në dispozicion: Φ16 deri Φ40.